Je kent vast wel een vriend, familielid of collega die een fiets leaset via zijn of haar werkgever. Maar waarom schakelen bedrijven steeds vaker over naar fietsleasing, wat zijn de voordelen en vooral: hoe werkt dat, een fiets leasen? Lees verder en krijg een antwoord op de meest gestelde vragen.
Een fiets leasen, zou dat iets voor mij zijn? Het antwoord op deze vraag is meestal ja! De eenvoudige en efficiënte oplossing voor woon-werkverkeer is naast ecologisch ook zeer fiscaal aantrekkelijk, zowel voor werknemer als werkgever.
Je werkgever huurt voor jou een fiets, van een merk naar keuze, voor een periode van drie of vier jaar (afhankelijk van het contract met je werkgever). Door de hoge belastingen op je loon in België kan je een klein stukje maandelijks nettoloon inruilen voor een mooie elektrische fiets ter waarde van je totale loonkost (het brutoloon +werkgeversbelasting). Dat betekent dat je bijvoorbeeld 100 euro netto inlevert per maand maar dit is in loonkost ongeveer het dubbele waard en kan jij uitgeven aan je favoriete e-bike. De enige voorwaarde is dat je regelmatig je fiets gebruikt voor woon-werkverkeer. Bovendien heb je als werknemer ook nog recht op de wettelijke fietsvergoeding.
Aan het einde van je leasecontract lever je de fiets in of neem je hem over tegen de marktwaarde.
Is het contract afgelopen en je fiets ingeleverd/overgenomen? Dan kan je beginnen dromen van je volgende fiets en een nieuw leasecontract afsluiten (indien je werkgever dit toelaat). Kies je voor je vertrouwde merk, een ander type fiets of het meest recente sportmodel? Alle wegen liggen opnieuw open…
Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over fietsleasing of een van onze merken/modellen? Neem contact op met onze verkoopadviseur of kom langs in onze shop, hij helpt je graag verder!