SUMMER SALE: TOT €1.050 VOORDEEL OP ONZE E-BIKES OP VOORRAAD T.E.M. 31/07

Ontdek de Leukste Regio’s om te Fietsen in België met een E-bike

8 ebike fietsroutes banner

België, met zijn gevarieerde landschappen en pittoreske dorpjes, biedt talloze mogelijkheden voor fietsliefhebbers. Of je nu een fervent fietser bent of graag ontspannen tochten maakt, de elektrische fiets of e-bike is je perfecte metgezel. In dit blogbericht verkennen we per provincie de beste regio’s om te fietsen in België. Stap op je e-bike en ontdek samen met ons prachtige routes die zowel uitdagend als adembenemend zijn.

Antwerpen: Polderlandschappen en Historische Steden

Antwerpen staat bekend om zijn rivieren en polders, die je gemakkelijk met een elektrische fiets kunt verkennen. De Scheldevallei biedt prachtige routes langs het water, terwijl de Kalmthoutse Heide een meer natuurlijke setting biedt. Mis ook zeker de historische steden zoals Mechelen en Lier niet, waar je langs de oude architectuur en door gezellige straatjes kunt fietsen.

Limburg: Het Fietsparadijs van België

Limburg is een ware droom voor e-bike liefhebbers. Het uitgebreide Fietsroutenetwerk Limburg brengt je langs bloeiende boomgaarden, uitgestrekte heidevelden en langs de beroemde Mijnstreek. Een niet te missen route is het Fietsen door het Water in Bokrijk, waar je letterlijk door een vijver fietst op ooghoogte met de waterlijn.

Vlaams-Brabant: Groene Heuvels en Brouwerijen

In Vlaams-Brabant wachten de groene heuvels van het Pajottenland op je, een regio die ook bekend staat om zijn talrijke brouwerijen. Een rit langs de Demervallei combineert natuur met cultuur, en brengt je langs steden zoals Leuven, bekend om zijn universiteit en levendige sfeer.

Oost-Vlaanderen: Rivieren en Kastelen

Oost-Vlaanderen biedt een mix van cultuur en natuur. De routes langs de Leie en Schelde zijn ideaal voor e-bike tochten dankzij de vlakke paden en prachtige uitzichten. Vergeet ook niet het Kasteel van Laarne en de historische stad Gent te bezoeken, waar je door middeleeuwse straten en langs de kanaaltjes kunt fietsen.

West-Vlaanderen: Kustlijnen en Poldergebieden

West-Vlaanderen trekt fietsers aan met zijn kustlijnen en uitgestrekte poldergebieden. De Kustroute is perfect voor een dagtocht met je elektrische fiets, waarbij je van de ene badplaats naar de andere kunt rijden, terwijl je geniet van de frisse zeelucht. Het historische Brugge mag in deze provincie zeker niet op je lijst ontbreken.

Henegouwen: Industrieel Erfgoed en Natuurparken

In Henegouwen combineert men industrieel erfgoed met natuurlijke schoonheid. Fiets langs de oude mijnsites zoals Le Bois du Cazier in Marcinelle, die nu prachtige groene gebieden zijn. De Lacs de l’Eau d’Heure, het grootste merencomplex van België, bieden dan weer rustige paden ideaal voor een dagtocht met de elektrische fiets.

Namen: Rivieren en Kastelen

De provincie Namen is rijk aan geschiedenis en natuur. Volg de Maas langs pittoreske stadjes zoals Dinant, beroemd om zijn rotsachtige kliffen en de citadel. Of verken het landelijke Château de La Hulpe nabij de taalgrens, omgeven door uitgestrekte parken die perfect zijn voor een ontspannen rit.

Waals-Brabant: Van Slagvelden tot Innovatieve Campussen

In Waals-Brabant kun je de geschiedenis van de Slag bij Waterloo herbeleven, met routes die langs het beroemde slagveld en het bijhorende museum lopen. Voor een modernere ervaring biedt de universiteitsstad Louvain-la-Neuve interessante architectuur en kunst, toegankelijk via brede, veilige fietspaden.

Luik: Stedelijke Ontdekkingen en Natuurlijke Retraites

Luik is een provincie van contrasten, met enerzijds de levendige stad Luik, waar je langs de Maas kunt fietsen, en anderzijds de rustige Hoge Venen, waar je op de e-bike de ongerepte natuur kunt ervaren. Ook het fietspad Ravel langs oude spoorlijnen is een aanrader voor een unieke ervaring.

Luxemburg en Ardennen: Avontuur in het Hart van de Natuur

De provincie Luxemburg, vaak beschouwd als het hart van de Ardennen, biedt uitdagende maar prachtige routes die je meenemen door dichte bossen en langs sprankelende rivieren. De streek rond Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, en La Roche-en-Ardenne zijn hoogtepunten voor avontuurlijke fietsers.

Conclusie

België biedt met zijn diversiteit aan landschappen en culturele bezienswaardigheden een perfecte setting voor elke fietstocht. Of je nu kiest voor de rust van de natuur of de levendigheid van de stad, je elektrische fiets brengt je er moeiteloos. Pak je e-bike en ga op ontdekking in één van deze prachtige regio’s, neem ook zeker een kijkje op ons blogbericht over het veilig vervoeren van je e-bike met de auto voor een verplaatsing naar een verder gelegen provincie! Welke provincie ga jij als eerste verkennen?

Vergelijk

x