Sint-Niklaas, Kortrijk, Lier, fietsenwinkel, fietsenmaker

Fietsroutes Hello Vélo

Zin om er met de fiets op uit te trekken? Wij planden vanuit de drie Hello Vélo vestigingen in Sint-Niklaas, Kortrijk en Lier telkens een rondrit van een 50-tal kilometer. Die laat u toe de mooiste plekjes in die wijde omgeving te verkennen met uw fiets.

Sint-Niklaas: haven en forten
De Sint-Niklase Hello Vélo route begint in Europark-Oost naar rechts. Via het groen van De Ster gaat het noordwaarts via Nieuwkerken-Waas en Vrasene tot in Verrebroek. Langs het Vrasenedok buigen we rechtsaf via Haven (Kallo) en Schelde tot in Zwijndrecht. Daarna gaat het terug richting startpunt via Haasdonk en het Bosmanshoeckbos. Onderweg passeer je o.a. deforten van Zwijndrecht en Haasdonk.
-> Ontdek de route vanuit Hello Vélo Sint-Niklaas hier: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/12283084/recreatieve-fietsroute/hellovelosint-niklaas of download meteen de gpx.

Kortrijk: wielerwedstrijdenterrein
Startend aan de Ringlaan ga je rechtsaf. De route brengt je vervolgens langs Kuurne en Harelbeke naar Waregem. Onderweg tref je provinciaal domein De Gavers. Verken de wegen waarop wielerwedstrijden als Kuurne-Brussel-Kuurne, de E3-prijs en Dwars door Vlaanderen worden verreden. Vervolgens via Tiegem en Avelgem naar Moen, waarna je het kanaal Bosuit-Kortrijk opzoekt. Het water brengt je als vanzelf terug naar het startpunt.
Ontdek de route vanuit Hello Vélo Kortrijk hier: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/12283056/recreatieve-fietsroute/hellovelokortrijk of download meteen de gpx.

Lier: parken en waterlopen
Op Hoogveldweg gaat het meteen naar de Nete. Via het Stadspark leidt het traject naar het Uilenbos en het kasteeldomein van Boechout. Verder noordwaarts naar Berchem, waarbij een lusje je door het Middelheimpark voert. Langs het Kasteel Sterckshof, het Rivierenhof en Park Groot Schijn in Borgerhout bereik je in Domein Ter Linden (Wijnegem) het meest noordelijke punt van de route. Een stuk langs het Albertkanaal leidt naar het Bos van Ranst, waarna via Broechem alweer de Kleine Nete en het Netekanaal je terugleiden.
Ontdek de route vanuit Hello Vélo Lier hier: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/12283099/recreatieve-fietsroute/hellovelolier of download meteen de gpx.

Deskundig advies
Nog nood aan tips of een eenvoudige check-up van uw fiets voor of na het fietsen? De specialisten van Hello Vélo staan op het start- en eindpunt van de route tot uw dienst.

Terug