Aanbod Cargo e-bike longtail bakfiets

Terug naar school… met de fiets

In september begint de dagelijkse trek opnieuw richting school. Gecombineerd met het lerarenkorps dat ook terug de baan op moet, wordt het verkeer vaak hachelijk. Daarom opteren ouders met kleinere kinderen vaak voor elektrische bakfietsen. Nieuw in het straatbeeld zijn daarnaast ook de elektrische longtails.

 

Longtail

Het lange frame verraadt meteen waar de ‘longtail’ zijn naam vandaan haalt. Deze variant van de cargobike heeft achteraan ruimte voor extra mensen of materialen. Met een draagvermogen tot 200 kg blijft de longtail toch even wendbaar als een ‘gewone’ fiets. Door zijn beperkte breedte past hij ook even vlot in de fietsenberging. Als kindertaxi is de longtail zeker een aanrader, maar ook als transportmiddel voor cargo of boodschappen is hij het overwegen waard.

Longtail e-bike veilig naar school Bergamont

 

Cargo- of bakfiets

Wie nog meer veiligheid zoekt, heel jonge kinderen moet vervoeren of zelfs zijn lading droog en beschermd wil houden, zit met een bakfiets natuurlijk goed. De vierkante bakken van weleer, met wielen langszij, bestaan nog steeds maar de gestroomlijnde exemplaren met enkel wiel vooraan zijn in opmars. Die pakken uit met een betere wegligging en wendbaarheid. Diverse accessoires zorgen voor het makkelijk laden en transporteren. Voor kinderen gaat het om kinderzitjes, een huif of zelfs een drager voor de autostoel; op cargofietsen zijn dekzeilen, laadrails, vastzetpunten en verschillende bevestigingsbenodigdheden beschikbaar.

Bakfiets e-bike veilig naar school Bergamont

Deskundig advies

Elektrische longtail, cargobike of bakfiets nodig? Laat u dan bijstaan door de specialisten van Hello Vélo. Zij helpen u op weg met dé geknipte fiets van kwaliteitsmerken Bergamont of O2Feel, voorzien van alle accessoires voor uw noden.

 

Artikel in samenwerking met Grinta!.

Terug