Hello Vélo Kortrijk

KORTRIJK – De interesse voor e-bikes, zowel bij particulieren als bij bedrijven, heeft autodealer Vandecasteele geïnspireerd om zijn eigen grenzen te verleggen. Langs de Kortrijkse Ringlaan pakt het nu ook uit met een heuse fietswinkel onder één en hetzelfde dak. De verwachtingen zijn hoog gespannen omdat naast verkoop ook leasing van e-bikes steeds populairder wordt.

Group Vandecasteele zet vanaf nu ook volop in op e-bikes. Dat meldt marketing manager Thibaut Martens aan Made in West-Vlaanderen. Met meer dan 50 jaar expertise in mobiliteit, is Group Vandecasteele zich sterk bewust van de veranderingen binnen deze sector. “Het is voor ons en voor de klanten meer dan ooit belangrijk om het type mobiliteit aan te bieden dat de markt wenst”, heet het bij Vandecasteele. Het bedrijf moedigt bijvoorbeeld ook al volop elektrische en/of hybride wagens aan, of ook korte termijn huurcontracten.

Nu wordt het mobiliteitsaanbod met e-bikes uitgebreid. Thibaut Martens, marketing manager, licht toe: “In sommige gevallen hoeft men niet over te gaan tot de aanschaf van een extra wagen, of past een elektrische fiets beter in de leef- en woonsituatie, of schaft men simpelweg een e-bike aan om actiever te gaan leven”, aldus Martens. “Wij ambiëren meer te zijn dan een ‘simpele garage’. We willen een echte mobiliteitspartner zijn. Voor elke situatie in het leven van de klant.”

Volledig gamma en aangepast advies

Het bedrijf zal een volledig e-bike gamma aanbieden. Dus naast de typische e-city bike ook e-cargo (de bakfiets), speed pedelecs, e-fold, enzovoort, en dit onder de noemer Hello Velo Kortrijk. Hiervoor gaat het bedrijf een partnership aan met Imacar, dat Hello Velo uitbaat in Sint-Niklaas. Samen kunnen ze een heel sterk gamma van bekende merken aanbieden, zoals Victoria, O2Feel, Bergamont, alsook een sterke herstel- en onderhoudsdienst via Shimano.

De raadgevers zullen bovendien niet alleen particuliere klanten, maar ook bedrijven adviseren. “Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de toenemende vraag van hun medewerkers naar e-bikes, al dan niet complementair met een bedrijfswagen, via een mobiliteitsbudget, leasing of als directe aankoop via de werkgever”, zegt Christophe Vandecasteele, zaakvoerder. “Daar willen we dus volop op inspelen.”

De vestiging van Hello Velo opent vanaf nu zijn deuren op de site van Garage Vandecasteele Kortrijk, recht tegenover de ingang van het Kuurne Ring Shopping Center.

Terug